Glaswol platen

Glaswol platen in hellend dak

Glaswolplaten worden veel gebruikt voor dakisolatie. U kunt deze platen dan ook zeker gebruiken om een hellend dak vanuit de binnenzijde te isoleren. Jan de Isolatieman biedt u glaswolplaten van Knauf Insulation. Glaswolplaten van Knauf hebben u een aantal voordelen ten opzichte van andere wolsoorten.

Glaswolplaten in dakisolatie

Glaswol is een populair isolatiemateriaal: het heeft een hoge isolatiewaarde en is relatief goedkoop. Glaswol is verkrijgbaar op rollen en in platen. Voor dakisolatie vanuit de binnenzijde bieden platen een aantal voordelen ten opzichte van rollen. U snijdt de glaswolplaten bijvoorbeeld eenvoudig op maat, waarna u ze moeiteloos tussen de houten balken van uw hellend dak plaatst. Glaswolplaten zijn bovendien lichter dan rollen en kunt u ook gemakkelijker om obstakels heen leggen.

Knauf Insulation glaswolplaten

Knauf is een toonaangevend merk in de isolatie en biedt u veel verschillende soorten isolatiemateriaal. Qua glaswolplaten heeft u keuze uit de Acoustifit en MW-35. U kunt beide platen gebruiken voor het isoleren van een hellend dak vanuit de binnenzijde. De platen zijn stevig en houden de warmte goed vast, waardoor ze veel bijdragen aan het wooncomfort.

Knauf Acoustifit
De Acoustifit platen zijn zeer geschikt voor de isolatie van een hellend dak. De platen zijn erg fijn om mee te werken en hebben geluidswerende eigenschappen. De Acoustifit platen zijn daarom ideaal voor bijvoorbeeld de isolatie van een zolder: ze houden de warmte vast én zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte.

MW-35
De MW-35 is een minerale wol van Knauf. Deze wol is relatief licht en daarom gemakkelijk te verwerken in een hellend dak: u legt het flexibele materiaal eenvoudig om leidingen en elektra heen. De MW-35 platen zijn goedkoper dan de Acoustifit platen, maar hebben minder geluidwerende eigenschappen.

Welke glaswolplaat

De MW-35 glaswolplaten zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een voordelige manier om uw hellend dak te isoleren. Als u het dak ook van geluidsisolatie wilt voorzien en uw budget wat groter is, kunt u beter voor de Acoustifit platen kiezen. Op andere gebieden komen de eigenschappen van de platen namelijk redelijk overheen. Heeft u vragen of wilt u graag wat advies over dakisolatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!