Isolatiechips

Een kleine en vochtige kruipruimte? Dan kunt u deze heel goed isoleren met DI-chips. Deze isolatiechips strooit u eenvoudig uit over de bodem van uw kruipruimte, zodat de luchtvochtigheid vermindert en de isolatiewaarde toeneemt. DI-chips hebben een S-vorm, waardoor ze in elkaar haken en als een vaste massa blijven liggen, zelfs op een laag water.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

DI-chips in de kruipruimte

Heeft u een kruipruimte onder uw woning? Dan is het belangrijk dat u deze goed isoleert, omdat kou en vocht vanuit daar anders gemakkelijk uw woning intrekken. U kunt een kruipruimte op twee manieren isoleren. Als uw kruipruimte groot genoeg is om in te staan, kunt u het plafond bedekken met isolatiemateriaal. Als de ruimte niet groot genoeg is om in te staan, kunt u de bodem isoleren. In dat geval zijn DI-chips een goede keuze, want deze chips zijn relatief goedkoop en houden de kruipruimte vochtvrij. Lees hieronder alles over kruipruimte-isolatie met DI-chips!

Kruipruimte-isolatie

Zonder isolatie voelt een kruipruimte kil aan. Bovendien trekken kou en vocht vanuit een ongeïsoleerde kruipruimte gemakkelijk naar boven, rechtstreeks uw woning in. U ervaart daardoor minder wooncomfort, maar kunt ook problemen krijgen met uw vloer. Een houten vloer is bijvoorbeeld erg gevoelig voor vocht, waardoor er schimmel of rot kan optreden. U dient een kruipruimte daarom altijd goed te isoleren.

De meest rendabele optie is om het plafond van de kruipruimte met isolatiemateriaal te bedekken, zodat u eigenlijk de onderkant van uw vloer isoleert. Deze manier van isoleren is echter niet mogelijk als de kruipruimte bijvoorbeeld te klein is om in te staan of lastig te bereiken. In dat geval kunt u de bodem van de kruipruimte isoleren met parels of DI-chips.  

Bodemisolatie met DI-chips

U kunt de bodem van uw kruipruimte bedekken met EPS-parels of DI-chips. EPS-parels hebben een betere isolatiewaarde en zijn daarom een goede keuze als u een extreem lage kruipruimte heeft, want in dat geval kunt u geen dikke laag aanbrengen. Als de kruipruimte wat dieper is (en u dus wel aan dikkere laag kunt aanbrengen) óf als er regelmatig een laag water in blijft staan, zijn DI-chips de verstandige keuze.

Isolatiechips hebben een S-vorm, waardoor ze in elkaar haken. De chips blijven daarom als een vaste massa op het water staan, waardoor de luchtvochtigheid vermindert en de isolatiewaarde verbetert. EPS-parels zouden uit elkaar drijven, waardoor de isolatiewaarde sterk daalt. Ook fijn: DI-chips zijn een stuk goedkoper dan isolatieparels.

Isolatiechips verwerken

Het is heel eenvoudig om de bodem van uw kruipruimte te isoleren met DI-chips. U strooit de inhoud van de zakken simpelweg uit over de bodem en probeert ze daarna zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Om van alle voordelen van de isolatiechips te profiteren, heeft u een laag van ongeveer twintig tot dertig centimeter nodig. Bij Jan de Isolatieman vindt u zakken van 500 liter, wat voldoende is voor ongeveer twee vierkante meter.

Uw kruipruimte nog beter isoleren, zonder daar flink wat geld aan uit te geven? Bedek het leidingwerk in uw kruipruimte dan met buisisolatie. Daardoor kan de warmte van de leidingen niet ontsnappen en wordt deze vastgehouden in de kruipruimte, waardoor de temperatuur stijgt.