PIR + OSB

Uw voorzetwand zo snel mogelijk isoleren? Dan kunt u het beste PIR + OSB gebruiken, waarbij een PIR-plaat is verlijmd met OSB3. PIR + OSB platen bieden sterke warmte-isolatie én zorgen ervoor dat u kunt isoleren en afwerken in maar één handeling. Wij bieden u een uitgebreid en zeer scherp geprijsd PIR + OSB platen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

PIR + OSB voor de voorzetwand

Een voorzetwand is een slimme manier om uw woning te isoleren. Als u de voorzetwand zo snel mogelijk van isolatiemateriaal wilt voorzien, kunt u het beste PIR + OSB gebruiken. Met deze platen kunt u namelijk isoleren en afwerken in slechts één handeling. Wij bieden u PIR + OSB platen in verschillende diktes, zodat u altijd de geschikte maat voor uw voorzetwand vindt. Lees hieronder alles wat u moet weten over isoleren met PIR + OSB platen!

Voorzetwandisolatie

U kunt uw muren isoleren door een voorzetwand tegen de binnenkant van de muur te plaatsen. U zet dan een rachelwerk tegen de muur en bevestigt daar het isolatiemateriaal aan met lijm of schroeven. Het plaatsen van een voorzetwand betekent dat u wel een stukje woonruimte inlevert, maar u krijgt daar een goed geïsoleerde woning voor terug én u kunt de leidingen netjes wegwerken.

PIR-isolatie

PIR is dankzij zijn sterke thermische eigenschappen een populair isolatiemateriaal. Omdat PIR uitstekende warmte-isolatie biedt, kunt u heel goed ‘slank’ isoleren met dit materiaal. Dit betekent dat u maar weinig materiaal nodig heeft om genoeg rendement uit uw constructie te halen. Dit is met name ideaal bij een voorzetwand, omdat u dan dus niet zo veel woonruimte hoeft in te leveren.

PIR + OSB

Bij PIR + OSB platen is de PIR-plaat verlijmd met een OSB3-plaat. OSB3 wordt gemaakt van geperste houtvezels, water en lijm. Wanneer dit wordt samengevoegd met PIR, ontstaat er een stevige en stootvaste plaat. De aluminium cachering van de PIR-plaat zorgt daarnaast voor een hoge isolatiewaarde en een dampremmende laag in de constructie.

PIR + OSB verwerken in een voorzetwand

U kunt de PIR + OSB platen rechtstreeks op het rachelwerk van de voorzetwand plaatsen. Vervolgens kunt u direct over de platen heen stuken of verven, wat betekent dat u kunt isoleren en afwerken in slechts één handeling. Houd er wel rekening mee dat geperste houtvezels er niet erg fraai uitzien en PIR + OSB dus niet geschikt is voor zichtwerk. In dat geval kunt u beter PIR + gipsplaten gebruiken.

Bij Jan de Isolatieman verlijmen we de PIR + OSB platen zelf, zodat we u van maatwerk kunnen voorzien. Als u op zoek bent naar een maat die niet op de website staat, neem dan even contact met ons op.